Nu har jag precis provsmakat denna mytomspunna glögg, och fann resultatet ganska.. smarrigt, är nog rätt ord.
Men jag har ett par frågor: Varför har man potatis i den?
Den andra frågan kommer efter denna lilla inledande bakgrund till frågan: Efter ung. en vecka slutade det jäsa i min lilla damejaenne, så jag tänkte att det kanske skulle lösa sig om jag hade i 25g jäst till (hade vid detta tillfälle haft i ca 2kg socker), och detta hjälpte.. I några dagar.. Sedan avstannade jäsningen igen. Jag tänkte då att "lite mer socker kanske gör susen", och hade helt enkelt i ca 700-1000g socker, men detta hjälpte inte. Efter ett tag kom jag på att det kanske var gummibussningen som täpper till damejeannen som är för stor, och att det kanske smög ur luft där, vilket då kan vara anledningen till att det inte kom några bubblor i mitt lilla jäsrör.
Jag provsmakade glöggen för en liten stund sedan och tyckte att den var rätt söt och väldigt(!) stark. Då är min fråga: Hur stark kan man få glöggen om man använder bakjäst som jäsmedel? Kan det ev., i kombination med att man har potatis i, resultera i något som kan likna brännvin? Och kan det isf vara farligt?
Vore tacksam för snabba svar, då jag ämnar servera glöggen till släktingar på jul.
Ha det underbart!
//Patrik