Kantisar er fina att torka.Tror nesten all svamp kan torkas.
Eller koka inn.Om du vil legga dom i frysen,tycker jag dom
blir best om man steker dom lett först.
Lykke til
Jag håller med. Jag plockar nog 50 arter så jag har provat lite olika genom åren. Jag har aldrig stött på en svamp som inte funkar att torka även om vissa är svårare pga hög fuktighet i svampen. Men med varm, cirkulerande luft och tunna skivor på ett fint galler så går det bra. Tex. i ett varmt pannrum med en liten fläkt som drar runt luften lite. Lägg de helt knastertorra bitarna i en tät plastpåse annars drar de åt sig fukt från luften. Håller flera år.
Om man vill frysa svampen så är det bästa att bara förvälla svampen. Frys med vattnet kvar, det är som ett skydd runt bitarna. Om man steker den så finns risken att fettet man stekte i härsknar i frysen. Ca. 3-6 mån kan man spara svampen då. Men utan fett så håller den flera år, bara påsen/burken är helt lufttät.
Men torkning är bäst tycker jag. Då krävs ingen energi under förvaringen som det gör med frys.