I utländsk (engelsk och amerikansk) litteratur om getter tas alla träd/buskar i släktet
Prunus dit t ex hägg, körsbär och plommon hör (och bittermandel, som man ju heller inte bör tugga i sig i några större mängder) upp som giftiga för getter. De sägs vara väldigt giftiga under vissa förhållanden. Det man ska se upp med är "snabbt vissnande men fortfarande gröna löv" t ex om det kommit plötslig frost, stormat så mängder av löv blåst ner eller liknande. Alltså så att löven vissnar och blir "mjuka och sladdriga" istället för att de torkar. Det som händer då är att ett ämne i växten ombildas till blåsyra (cyanväte/vätecyanid) som är jäkligt giftigt (dödar genom andningsförlamning).
Färska löv direkt från buskarna ska inte vara någon fara, inte heller torkade löv. Mina getter har t ex under ca 5 års tid gått i hagar omgärdade med stora fågelbärsträd och ätit både nedblåsta löv, löv direkt från träden och mängder av körsbär med kärnor och allt utan att bli dåliga. De äter också gärna både löv, grenar och bark av hägg.
Mer läsning finns på t ex:
http://www.extension.org/pages/19430/goat-pastures-poisonous-plants-prussic-acidhttp://linnaeus.nrm.se/flora/di/rosa/prunu/welcome.htmlJag har faktiskt aldrig hört talas om att getter blivit förgiftade av varken hägg eller dess släktingar här i Sverige, men hade jag varit i din situation hade jag nog ändå varit lite försiktig och inte lagt in hela trädet utan nöjt mig med att ge några få grenar till getterna, inte mer än vad de kan äta upp på en kort stund. Alltså innan löven börjar "slakna".