Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vegetarisk korv  (läst 2289 gånger)

ananda

  • Gäst
Vegetarisk korv
« skrivet: 18 okt-05 kl 08:24 »
Hej!
Jag har letat runt lite på nätet men inte lyckats finna några vegetariska recept på korv(ok m ägg).
Jag kan tänka mig att använda vanliga fjällster eftersom man ändå inte äter dem. Är det någon som har något bra recept, eller ska jag köra ett eget hopkok? (nånting lär jag nog få till ;D)
Jag tänkte prova att få till en bra julkorv.
Ingredienser jag har funderat på är tofu, någon svamp, ägg och mjöl.

Förslag mottages tacksamt!

HildaM

  • Inlägg: 129
Re:Vegetarisk korv
« Svar #1 skrivet: 24 nov-05 kl 12:03 »
Se tråden några rader nedanför!  ;)

Albedo

  • Gäst
Re:Vegetarisk korv
« Svar #2 skrivet: 28 aug-06 kl 21:55 »
I min krafts dagar ( ca 5 år sen) joxade jag mycket med detta. Att få till en stunsig korv. Ni vet, den ska ju ha lite tuggmotstånd. Liksom lite fjädrande konsistens. Om man använder äggvita är ju detta enkelt. Men om man som jag även tycker att små kycklingar bör få tillträde till detta tillvaroplan, som vi alla så helhjärtat klamrar oss fast vid, kunde naturligtvis denna lösning ej komma i fråga. Efter månader av genomvakade nätter, nitiska undersökningar av otaliga livsmedel, omfattande intervjuer med initierade personer, meditation, introspektion, alkemi, sexuell avhållsamhet   o s v,  lyckades jag emellertid isolera den substans (de vises sten) som får anses oumbärlig vid vegetarisk korvtillverkning nämligen dehydrerat sojaprotein.

Man går tillväga på följande sätt;  
Koka ett kilo sojabönor i vegetarisk buljong.
När dom är helt mjuka häller man av buljongen och mosar bönorna med ett lämpligt mosningsverktyg. Man får inte använda mixer för då skärs fibrerna av och korvarna kommer ej att få den erfoderliga stunsen i tuggmotståndet.

Nu kan man blanda i den smak man vill ha. Mem blanda inte i för mycket av något då går "bindningen" förlorad. och det som blandas i måste mara mycket, mycket finfördelat.

Sedan rullar man korvarna mellan händerna och lägger dom att torka. De måste bli helt torra och hård. Kan ta två tre veckor.

 Sedan kokar man dem i buljong tills dom blir mjuka. Då är dom klara att äta.
 
Men kom ihåg att dom måste torkas tills dom är helt stenhårda

 

pixi

  • Inlägg: 16
Re:Vegetarisk korv
« Svar #3 skrivet: 02 sep-06 kl 21:30 »
när man är ute efter att få köttig koncistens så är veteglutenkött vägen att gå:) even kallat seitan.

det finns massa recept på engelska och några på svenska. googla


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

624 gäster, 2 användare
Bokohammare, köksträdgård

* Forum

* Om tidningen Åter



- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser