Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vaccumförpackad ost  (läst 1596 gånger)

Lars Pers Maria

  • Inlägg: 753
    • -
Vaccumförpackad ost
« skrivet: 09 dec-10 kl 21:59 »
Ni som säljer ost, hur förpackar ni den? Jag har en tokbillig vaccumgrej från Rusta. Håller säkert inte länge men det var vad plånboken hade råd med just nu. Tycker dock påsarna "tar slut" så fort och det är ju bra för det betyder att jag säljer ost  ;D

Är ändå nyfiken på hur ni andra gör!
Nybyggarkvinna från förförra seklet. Pånyttfödd bondesjäl som vill hålla släktgården vid liv och inte glömma gamla kunskaper. Man o tre stora barn.
Getgård med ostproduktion, ett par hästar, höns, ankor, råttfångare, highländare, anställd islandshund och en tax som lagårdskatt.

ninna b

  • Gäst
SV: Vaccumförpackad ost
« Svar #1 skrivet: 10 dec-10 kl 07:26 »
Vaccumpacka tar sån tid...och dom där påsarna är ju ganska dyra också....

Vi vaccumpackar stora ostar som vi har delat på och som inte ska säljas direkt och mozzarella och ibland fetaost. Annars packar vi i plastfilm men kolla så att du får en plast som är klistrig så att den smiter åt osten. Det finns massor med olika sorters plast och en del är värdelösa.


Lars Pers Maria

  • Inlägg: 753
    • -
SV: Vaccumförpackad ost
« Svar #2 skrivet: 10 dec-10 kl 22:15 »
Ja, det är nog bättre. Jag säljer till en lanthandel på ett bruk där kunderna främst kommer till helgerna. Jag har bedömt att kvalitén säkras gm att vaccumförpacka då man stänger inne det stadie osten befinner sig i just då. Men du har rätt, det går åt så mycket påse.
Nybyggarkvinna från förförra seklet. Pånyttfödd bondesjäl som vill hålla släktgården vid liv och inte glömma gamla kunskaper. Man o tre stora barn.
Getgård med ostproduktion, ett par hästar, höns, ankor, råttfångare, highländare, anställd islandshund och en tax som lagårdskatt.

 

Neiklot

  • Gäst
SV: Vaccumförpackad ost
« Svar #3 skrivet: 10 dec-10 kl 22:45 »
Nackdelen med att vaccumpacka ost är att osten "dör".
 
Dom mikro-organismer och bakterier som lever i ost behöver syre för att överleva.

Vilket i sin tur leder till att smaken blir lite sämre...

Men är det mindre partier man säljer så förvaras nog inte osten sålänge att det hinner påverka osten negativt.

/Neiklot
« Senast ändrad: 10 dec-10 kl 22:47 av Neiklot »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

592 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- För moder jord skull!
/Henrik

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser