Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kefirproblem  (läst 1436 gånger)

Hönshjärna

  • Inlägg: 136
    • Finland
Kefirproblem
« skrivet: 11 jan-11 kl 08:12 »
Min kefir har plötsligt blivigt filaktig till konsistensen och har inte tillräckligt bubblor. På morgonen häller jag spenvarm mjölk i en glasflaska och  lägger i de silade kefirgrynen. Får stå med ett löst lock på i ett dygn på arbetsbänken i köket. Silar fäljande morgon och lägger o kylen. Hittills har kefiren varit god och bubblig. Som första hjälp satte jag grynen i vatten i ett dygn kylen men kefiren blev inte bättre för det.  Halverade också grynmängden då jag började ha ganska mycket gryn men ingen hjälp av det. Vad göra som följande? Saknar min goda bubbliga dryck.

 

christinag

  • Inlägg: 1912
  • Täljstenfantast
    • Västmanland
SV: Kefirproblem
« Svar #1 skrivet: 05 maj-11 kl 04:15 »
Min kefir har plötsligt blivigt filaktig till konsistensen och har inte tillräckligt bubblor. ....... Som första hjälp satte jag grynen i vatten i ett dygn kylen men kefiren blev inte bättre för det.

Du förvirrar den stackars svampen! När du lägger den i vatten försöker den ställa om sig till "vattenkefir" och sen när du lägger tillbaka den i mjölk så försöker den ställa om sig tillbaka till "mjölk-kefir". En sådan omställning tar några dagar om den fullföljs. Den vet inte vad den skall göra om man byter sådär. Kan vara dags att försöka få snurr på någon mindre klump om du får fram det.
Demokrati: 2 vargar och 1 lamm röstar om lunchmenyn.
Frihet: Ett väl beväpnat lamm opponerar sig mot omröstningen.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

467 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



Bästa tidningen!
/Malin Eklöv

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser