Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Klippteknik i klippstol  (läst 7900 gånger)

louise

  • Gäst
SV: Klippteknik i klippstol
« Svar #20 skrivet: 03 maj-10 kl 21:37 »
Men baggen är ju alltid lättare och går utmärkt. Å det här var liksom inte första gången jagklippte, det var 3:e eller 4.e. Å jag ska ju lägga ner fåren helt. Å klippa i juni? Nä, aldrig mer en lamning med oklippta tackor. Fast.. jag ska inte ha får som sagt. Försöker smälta det, lite svårt att göra sig av med dem.

Kivi

  • Inlägg: 58
    • Hälsingland
SV: Klippteknik i klippstol
« Svar #21 skrivet: 03 maj-10 kl 21:51 »
Hur kommer det sig att du bestämt dig för att inte ha klvar fåren?
Men djur är faktiskt ena jävla klantar
som jämt och samt gör bort sig överallt
Och inte har dom vett att bära vantar när det om vintern blåser kallt

louise

  • Gäst
SV: Klippteknik i klippstol
« Svar #22 skrivet: 03 maj-10 kl 21:54 »
Jag kan inte få tag på eko-certifierat ensilage. Och jag har för få för ensilage, och för få för .. det mesta. Allt haltar liksom å duttar å .. e olönsamt och slitsamt.

ulfg

  • Inlägg: 1006
SV: Klippteknik i klippstol
« Svar #23 skrivet: 04 maj-10 kl 21:40 »
Ekocertifierat ensilage går inte att få tag på på de flesta håll. Därför är det ett misstag att försöka köra ekologiskt - tanken och bidraget är vackert men för mig stupade det i praktiken. Det där med lönsamhet är svårt och jobbigt. Frågan är om nöt eller svin är några alternativ. Kaniner? Marknaden växer trots allt för lammkött. Hitta egna kunder som betalar 90 kr/kg och ta vara på skinnen och sälja dem dyrt med. Gotlandsfår för skinnen eller lättskötta, storvuxna gutar som också får fina skinn och kan ge bra slaktvikter. Du behöver en lokal bra slaktare och en närbelägen stad med betalningsvillig övre medelklass. Men visst finns det lättare sätt att betala räkningarna på...
Mångsysslare med 12 gutefår norr om Varberg.

 

JBF

  • Inlägg: 1568
    • Småland
SV: Klippteknik i klippstol
« Svar #24 skrivet: 25 sep-10 kl 16:43 »
Livar upp Stabons gamla tråd med en annan fråga gällande klippteknik i klippstol. Om jag drar första draget utmed ryggraden på tackan (med maskinsax) klipper jag sedan de följande dragen uppifrån ryggraden rakt ner (till mitten på magen) eller fortsätter jag klippa horisontellt från "nos till svans"? Vilket är att rekommendera för en nybörjare?
/JBF
Roslagsfår, Ölandshöns, Fjällnära boskap och ett par Shetlandsponnier på gård i inre Småland.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

423 gäster, 3 användare (1 dolda)
Hantverkare92, LimJans

* Forum

* Om tidningen Åter



- Alltid lika härligt när åter trillar ner i brevlådan.
/EmelieT

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser