Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Förvälla mangold innan infrysning?  (läst 18102 gånger)

Eva-Marie

  • Inlägg: 147
    • Skåne
Förvälla mangold innan infrysning?
« skrivet: 17 aug-10 kl 11:16 »
Om jag ska frysa in mangold för att kunna plocka fram och stuva den (som spenat) under vintern, hur gör jag då? Förväller jag den? Hackar jag den och i så fall innan eller efter jag har förvällt den? Tacksam för tips.
« Senast ändrad: 23 aug-10 kl 21:37 av hildegard »
Hönsgalen 3-barnsmor på skånsk gård med hund, katter, grisar,får,  marsvin, kaniner, myskankor och höns (Brahma, dvärgbrahma, dvärgkochin, RIR, Lohman, Hedemora, faverolle, appenzeller spetshättad och maran)

Sano

  • Inlägg: 851
    • Bohuslän
SV: Förvälla magnold innan infrysning?
« Svar #1 skrivet: 17 aug-10 kl 11:20 »
Jag hackar den grovt, förväller hastigt och fryser in på plåt. Stoppar sedan i påse, så kan man lätt plocka den mängd man behöver ur påsen.
Vad du gör gör fullt och helt, icke styckevis och delt.

Eva-Marie

  • Inlägg: 147
    • Skåne
SV: Förvälla magnold innan infrysning?
« Svar #2 skrivet: 17 aug-10 kl 12:35 »
Ok, då provar jag det. Tack för snabbt svar!
Hönsgalen 3-barnsmor på skånsk gård med hund, katter, grisar,får,  marsvin, kaniner, myskankor och höns (Brahma, dvärgbrahma, dvärgkochin, RIR, Lohman, Hedemora, faverolle, appenzeller spetshättad och maran)

Jennyt

  • Inlägg: 3177
    • Västergötland
SV: Förvälla magnold innan infrysning?
« Svar #3 skrivet: 17 aug-10 kl 12:52 »
Tack för tråden och svaret :-*
På gården samsas vi med tre katter, fyra hästar och ett helt gäng höns. Skånsk Blomme och Dvärg Kochin. Genbank för Svensk Blåanka sedan 2011.
Titta gärna in på www.jennysgröna.se

 

Elin G

  • Inlägg: 370
    • Uppland
    • Radhusträdgården - köksträdgård på radhustomten
SV: Förvälla magnold innan infrysning?
« Svar #4 skrivet: 21 aug-10 kl 17:49 »
Jag å andra sidan brukar förvälla som vanligt, dvs koka upp saltat vatten, förvälla i omgångar 2-3 min och sen frysa in i portioner om 200-300 g. Det passar väldigt bra för mina syften (jag har det framförallt i lasagne), men nästa år kanske jag ska testa att göra som Sano också.
Köksträdgård på radhustomten
http://radhustradgarden.blogspot.com


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

602 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Senaste numret (3/19) var verkligen jätteintressant (även om alla brukar vara intressanta). Gillar artiklarna om framtiden och skulle gärna läsa mer om alternativa, positiva framtidsvisioner (det är dags att se något annat än kollapsbaserade domedagsprofetior). Vill också lära mig mer om olika toalettlösningar.
/ Hanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser