Banankaka (ekologisk, mjölkfri, sockerfri och mjölfri!)
1 långpanna eller två kakformar
Gräddas i 175° ca 20-25 min eller tills ”stickprovet” håller. (jag gillar den lite kladdig så jag tar ut den efter 13 min, men det är en smaksak)
(varmluft 150° ca 10-15 min).
4 dl cashewnötter
5 dl dadlar, fikon eller aprikoser
Vatten som täcker frukterna ovan.
6 ägg
5-6 mogna bananer
2 msk kakao
1 msk vinsten (aluminiumfritt bakpulver)
Olja till smörjning av formar.
• Lägg dadlar, aprikoser eller fikon i en kastrull. Täck precis med vatten. Koka upp, ta åt sidan.
• Mixa cashewnötterna till fint ”mjöl” i matberedaren.
• Häll dadlar och varmt vatten i matberedaren och mixa ihop med nötterna till en jämn smet.
• Skrapa ur denna smet till en annan bunke.
• Vispa alla ägg i matberedaren tills de är fluffiga.
• Lägg i alla bananer och mixa tills en jämn smet.
• Vänd i kakao och vinstenpulvret.
• Blanda ihop alltsammans i bunken. Försiktigt. Ska ej vispas igen.
• Olja formarna och häll/skopa ur smeten i dem.
• Grädda enligt ovan anvisningar.
Servera gärna med färska bär, fruktsallad och ev. vaniljvisp! Mums!