Jodå påsarna höll bra:)
Jag har läst på en del om kefir grynen ....å jag köpte gammaldax mjölk igår.
Tycker nästan att jag kan se hur dom växer 
Springer fram och tillbaka till köket hela tiden 
Undrar en sak dock.....först flöt kombuchan å idag har den sjunkit....hur brukar det gå till?
hahaha jag minns känslan..det var som att få en bebis!
Kombuchan beter sig precis som den vill. Ibland flyter den, ibland går den till botten. Det spelar egentligen ingen roll var den är, den jobbar lika bra ändå.
Sen kommer det att bildas en hinna längst upp, och det är helt normalt. Denna kan ingå i nästa bryggning tillsammans med moderkulturen (din "tårtbit") och med lite tur så växer den till sig och blir en ny fin sula.
Ofta så rör man till den här blivande babyn så att den blir lite skev och missbildad. Utseendet gör faktist ingenting, annat än när man ska skicka, då kan det vara kul att ha en riktigt fet och fin så att man inte skrämmer vettet ur mottagaren.
Jag brukar ofta ha en bryggning vid sidan av för att odla fram fina sulor. Denna rör jag mer sällan, och lägger bara till nytt socker-te när det behövs.