Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  SÄLJA GRISAR!  (läst 7262 gånger)

louise

  • Gäst
SV: SÄLJA GRISAR!
« Svar #20 skrivet: 23 maj-10 kl 21:13 »
Det är inget konstigt alls, men det är inte det diskussionen handlar om.

Existens?

  • Gäst
SV: SÄLJA GRISAR!
« Svar #21 skrivet: 24 maj-10 kl 15:34 »
Storslakterierna ingick inte i uppgiften, sorry jag inte nämnde det.

Tidaholm är ju ett litet slakteri och de tar betalt efter "mina" priser. 800 kr = 300 för slakt och 500 för styck.

Jag skrev fel..eller tänkte fel, sorry. En bekant var där med 6-7 grisar, och de hade tagit 8 kr/ kg för både slakt och styck, alltså allt som allt.

louise

  • Gäst
SV: SÄLJA GRISAR!
« Svar #22 skrivet: 24 maj-10 kl 15:58 »
Ah.. det är lite samma pris som storslakterierna. Hur stora är de? De kanske ändå är över nån sorts ekonomisk "rationelitetspuckel".  Kan man olika styckning på olika kroppar? Det är tex det jag måste försaka när jag lämnar till mitt storslakteri - inget tjafs med komplicerade önskemål.

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: SÄLJA GRISAR!
« Svar #23 skrivet: 24 maj-10 kl 16:05 »
Jag får som jag vill ha det, kotlett med svålen på :D
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

louise

  • Gäst
SV: SÄLJA GRISAR!
« Svar #24 skrivet: 24 maj-10 kl 16:16 »
Det var ju ett jävla tjat om att du köper hela grisar och styckar själv. Nu pratar vi om företag med samtliga tillstånd, och inte din hemmastyckning.

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: SÄLJA GRISAR!
« Svar #25 skrivet: 24 maj-10 kl 16:18 »
Pratade du inte själv om att designa styckning som ett problem på större slakterier? i inlägget strax före mitt!
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

louise

  • Gäst
SV: SÄLJA GRISAR!
« Svar #26 skrivet: 24 maj-10 kl 16:21 »
I din modell måste jag sälja helkroppar och får lägre vinst i mitt företag. Jag tjänar mer på att köra standardstyckning än att sälja helkroppar.

Existens?

  • Gäst
SV: SÄLJA GRISAR!
« Svar #27 skrivet: 24 maj-10 kl 17:02 »
Ah.. det är lite samma pris som storslakterierna. Hur stora är de? De kanske ändå är över nån sorts ekonomisk "rationelitetspuckel".  Kan man olika styckning på olika kroppar? Det är tex det jag måste försaka när jag lämnar till mitt storslakteri - inget tjafs med komplicerade önskemål.

Nej, det är riktigt, det priset gäller ju en standardstyckning. Men jag vill nog påstå att det inte i första hand är en kostnadssak att få specificerad styckning, det som oftast brister är kommunikationen..den som skär fick aldrig veta hur han skulle skära.

Vi har ju t.ex en del som vill ha kotlett med svålen på..det är ju bara att tacka och ta emot..det är ju mindre arbete :)

louise

  • Gäst
SV: SÄLJA GRISAR!
« Svar #28 skrivet: 24 maj-10 kl 17:23 »
Det är det inte alls. Det ska gå fort på ett stort slakteri, de tappar tid och produktion om varje kropp ska ha en special. Det blir inget löpande band.


Skogsnatt

  • Gäst
SV: SÄLJA GRISAR!
« Svar #29 skrivet: 24 maj-10 kl 19:43 »
Det är ju klart att det måste gå undan när man jobbar. Spelar ingen roll om det är ett litet eller stort slakt/styckningsföretag. Ingen vill betala för att man står och fipplar med samma gris i timtal

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: SÄLJA GRISAR!
« Svar #30 skrivet: 24 maj-10 kl 19:47 »
Ibland tar det tid för man har så brått, att man inte hinner slipa kniven! ::)
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

Skogsnatt

  • Gäst
SV: SÄLJA GRISAR!
« Svar #31 skrivet: 24 maj-10 kl 19:49 »
Den bör nog enligt mitt sätt att se på saken, vara slipad innan man börjar

Existens?

  • Gäst
SV: SÄLJA GRISAR!
« Svar #32 skrivet: 25 maj-10 kl 07:27 »
Jag kan inte se att det skulle ta timmavis att göra nån liten special.
I den standardstyckningen som vi kör med så är:
Karre´och kotletter med ben, skivade.
Två benfria bogstekar.
Knappt hälften av revbenen spritade.
Övriga revben, tjocka , knäckta.
Skinkan delad i sina 5 delar. givetvis benfri.

När min styckare säljer sina egna grisar så skivar han dessutom snitzel, om nån vill ha det.
Vacumpack av allt kostar 10 kr/kg extra, och då är det exakt enligt kundens önskningar.

Allt avsvålat, utom om det ska bli julskinka.

Det är alltså så nerstyckat som det kan bli, och alla avsteg härifrån medför mindre arbete.
Anser  man att man måste ha 500 kr för en gris bara för att man tittar på en lapp för att se vad kunden vill ha, då tycker jag man ska syssla med nåt annat, för då har man inte den minsta känsla för lyhördhet om kundens önskemål.

Skogsnatt

  • Gäst
SV: SÄLJA GRISAR!
« Svar #33 skrivet: 25 maj-10 kl 07:33 »
Jag kan inte se att det skulle ta timmavis att göra nån liten special.
I den standardstyckningen som vi kör med så är:
Karre´och kotletter med ben, skivade.
Två benfria bogstekar.
Knappt hälften av revbenen spritade.
Övriga revben, tjocka , knäckta.
Skinkan delad i sina 5 delar. givetvis benfri.

När min styckare säljer sina egna grisar så skivar han dessutom snitzel, om nån vill ha det.
Vacumpack av allt kostar 10 kr/kg extra, och då är det exakt enligt kundens önskningar.

Allt avsvålat, utom om det ska bli julskinka.

Det är alltså så nerstyckat som det kan bli, och alla avsteg härifrån medför mindre arbete.
Anser  man att man måste ha 500 kr för en gris bara för att man tittar på en lapp för att se vad kunden vill ha, då tycker jag man ska syssla med nåt annat, för då har man inte den minsta känsla för lyhördhet om kundens önskemål.
Jag håller med dig fullständigt. För den som jobbar med F-skattsedel, så brukar timdebiteringen ligga på ca 260-270 kr/tim på dagtid. Och då är det "vitt" arbete, som så många tjatar om här. Den som då tar 500 kr, tar antingen väldigt bra betalt för slitage på kniv och utrustningen eller så är denne väldigt långsam

 

louise

  • Gäst
SV: SÄLJA GRISAR!
« Svar #34 skrivet: 25 maj-10 kl 09:59 »
De 500 ska täcka livsmedelstillstånd, lån,  räntor, avskrivningar på lokaler, el till kylen (en enorm driftskostnad), städning av lokalen, pappersarbete, kundkontakter.

I en normal företagsekonomi går 20 % av tiden till administration av olika slag, och inte till huvudverksamheten.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

433 gäster, 3 användare (1 dolda)
Petter B, Oskari

* Forum

* Om tidningen Åter



- Kvartalets höjdpunkt för mig, när det nye Åter kommer!
/Ann-Louise L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser