I barren ska det självfallet vara.
P g a att när man t ex sågar ved så brukar gräset dö där spånet ligger. Detta beror på att det
färska spånet inte innehåller nåt kväve som behövs i förmultningsprocessen, utan det "stjäl" kvävet från gräset under och runt omkring. Det är ytterst troligt att det är samma med barren. Tyvärr så leder detta till att många tror att spån, barr och kvistar från träden är giftiga och det brukar man tillskriva terpenerna.
Jag är dock inte forskare i detta ämne (inte forskare i nåt ämne alls...) så jag kan inte annat än hänvisa till JTI's publikation:
Ekonomiska konsekvenser av olika hanteringssystem för hästgödsel.
http://www.jti.se/uploads/jti/r-279mh.pdfUtdrag ur rapporten:
Gödsel, som innehåller sågspån eller kutterspån, påstås ofta förgifta jorden. Det finns dock ingen som helst grund för den uppgiften (Steineck m.fl.,1991). Hästgödsel som innehåller sågspån används på djurgårdar utan tillgång till halm och har även i försök testats, men ger ingen negativ påverkan på varken mark eller
gröda. Stallgödsel med innehåll av träavfall levererar växtnäring och bygger upp markens struktur på liknande sätt som stallgödsel med halm.