Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Heja det blir inget köttklister.  (läst 2019 gånger)

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
Heja det blir inget köttklister.
« skrivet: 19 maj-10 kl 16:46 »
Hörde just på radion att EU har satt tumme ner för köttklister.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
SV: Heja det blir inget köttklister.
« Svar #1 skrivet: 20 maj-10 kl 11:59 »
Och i morgonblaskan stod det att det att EU börjat titta över andra tillsatser i livsmedel som redan är tillåtna. Det gäller både hälsorisker och risk för att konsumenter vilseleds.
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: Heja det blir inget köttklister.
« Svar #2 skrivet: 20 maj-10 kl 15:40 »
Ja då kanske man bör tänka på vatteninsprutad kyckling, som är undantagen salmonellakontrill.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
SV: Heja det blir inget köttklister.
« Svar #3 skrivet: 20 maj-10 kl 16:08 »
Eller kalla köttbitar för nåt "häftigare" än dom är, tex "ytterfilé", "ädelfilé" och "rostasfilé" för att kunna ta ut ett högre pris.

Å andra sidan så kanske det skulle vara så att om folk faktiskt var beredda att BETALA för mat av bra kvalité, så skulle inte industrin behöva fula sig sådär...  ::)

/Sara
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: Heja det blir inget köttklister.
« Svar #4 skrivet: 20 maj-10 kl 16:12 »
Kvalite är svårt att uppnå i stordriften och i efterberabetningen, då allt ska vara så standardiserat som möjligt.  I stordrift lönar sig fusk dessutom bättre.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
SV: Heja det blir inget köttklister.
« Svar #5 skrivet: 20 maj-10 kl 16:48 »
Jo... Men "industrin" skulle inte kunna fuska öht om folk bara visste hur bra mat skulle smaka. Men icke... är det bara billigt så kan man sälja vilket jävla skräp som helst...  ::)

/Sara
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: Heja det blir inget köttklister.
« Svar #6 skrivet: 20 maj-10 kl 18:25 »
Jag tror inte livsmedelsindustrin är inkapabel att göra maten smaklig, tom beroendeframkallande.  Med stor kemisk kunskap kan de få lågkvalitativa produkter att smaka gott.

Våra sinnen bedras, och vi får inte i oss rätt sorts näring.

Man präglar unga människor tidigt, med snabbmat, tom i kommunala bespisningar, sen går man på mcDonalds med söndagspappan och får färdigpizza hemma. ::)
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

 

pussling

  • Inlägg: 249
  • Notorisk stickare
    • Dalsland
SV: Heja det blir inget köttklister.
« Svar #7 skrivet: 20 maj-10 kl 18:36 »
De som fortfarande äter kött borde få förstoringsglas i present. Och uppmanas att ha det med i mataffären så det går lättare att äta allt som inte hör hemma i mat.
Snart e väl mors dag... ;D
En dag utan stickning är en förlorad dag.
En dag utan ny kunskap är nästan lika illa.
LeWi=jag


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

574 gäster, 2 användare
gorlan, eriksjos

* Forum

* Om tidningen Åter



- Å vilken härlig tidning
/Susanne

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser