Hittade dessa recepten som Aftonbladet en gång publicerade, tänkte kanske det var någon som var intresserad ,jag ska själv prova

jag ska börja med rabarberlikören

då mina jordgubbar och hallon ännu inte är kommna

.
Njut sommarens smaker året om
Tappa sommarens smaker på flaska – så kan du njuta av dem hela året.
Här är tre likörer som du lätt gör själv.
Hallonlikör
Blir cirka 7 dl
Tar 4-5 veckor
Du behöver:
4 dl hallon
3 dl socker
5 dl vodka
Gör så här:
1. Varva sköljda bär och socker i en glasburk. Häll på spriten och skaka lätt.
2. Låt stå 4–5 veckor. Skaka burken då och då tills allt socker har löst sig.
3. Sila av spriten och filtrera.
Rabarberlikör
Blir cirka 6 dl
Tar 3-4 veckor
Du behöver:
5 dl späd, finskuren rabarber
4 dl brännvin
1 bit vaniljstång
1,5–2 dl vit sirap
Gör så här:
1. Lägg rabarbern i en glasburk. Häll på spriten och skaka några minuter.
2. Låt stå 3–4 veckor, tillsätt vaniljstången efter drygt halva tiden. Skaka om då och då.
3. Sila av spriten, filtrera och tillsätt 1,5 dl sirap. Blanda väl.
4. Provsmaka efter några dagar och tillsätt eventuellt mer sirap.
Jordgubbslikör
Blir cirka 8 dl
Tar 4-5 veckor
Du behöver:
6–7 dl jordgubbar
3,5 dl socker
3–4 dl vodka
Gör så här:
1. Skölj jordgubbarna och skär dem i centimeterstora bitar.
2. Varva bär och socker i en glasburk. Häll på spriten och skaka lätt.
3. Låt stå på ljus plats 4–5 veckor. Skaka burken då och då så att sockret löser sig.
4. Sila av spriten och filtrera.