Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kirskål  (läst 1607 gånger)

Kulan

  • Inlägg: 61
Kirskål
« skrivet: 04 jun-09 kl 21:10 »
Hur är det med Kirskål? Kanske jag skulle kunna bli kompis med dem om jag kunde torka dem och ge till hönsen i vinter ;)

//Kulan

Luff

  • Inlägg: 998
    • Västergötland
SV: Kirskål
« Svar #1 skrivet: 05 jun-09 kl 21:02 »
Kirskålen är nog värre att torka. Någon hade gjort chips på det häromdagen - till folk alltså - blir tydligen krispigt om man steker det.
Ska du spara kirskål så får du nog förvälla och frysa.

Men varför inte försöka torka ett knippe - allt som kan hända är ju att det möglar och det syns ju.
//Luff

Kulan

  • Inlägg: 61
SV: Kirskål
« Svar #2 skrivet: 05 jun-09 kl 21:33 »
Varför skulle kirskål inte gå att torka om nässlor fungerar?

//Kulan

 

Luff

  • Inlägg: 998
    • Västergötland
SV: Kirskål
« Svar #3 skrivet: 06 jun-09 kl 17:20 »
Ja, det vet jag inte riktigt - det bara känns som stjälken är svår att få torr. Kirskålen har en annan struktur. Eftersom djur ska äta det så är ju mögelsporer inte så bra.
Att bara torka en växt till prydnad är ju en annan sak - självklart går den att torka som i att få den torr.
Jag funderade på att dra isär stjälken men det är inte mödan värt.
//Luff


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

482 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser