För att "göra ren" kalkonen kan du ju prova att gnida den med grovsalt och borsta av det sedan , torka av och se hur det ser ut .
så får du efter det se om du ska plocka av skinnet eller inte .
Men behåll det under stekningen så inte kalkonen torkar ut för mycket .
Några fyllningar :
1) 1½ dl kokt ris , ½ burk hela tomater , 1 gul lök , 1 tsk stött timjan , 2 tsk salt , 2 kryddm. peppar fräs allt och låt svalna innan kalkonen fylls ,
Gnid kalkonen utvändigt med salt , peppar och timjan.
Pensla kalkonen med smält smör under stekningen .
Börja stek på ena sidan och flytta till nästa , avsluta med bröstsidan upp .
2) Gnid kalkonen med 1 citron , salt och peppar .
fyllning 3/4 kg syrliga äpplen , 3 msk persilja ,
Pensla under stekningen med smör och buljong .
Alternativa fyllningar ;
1) 1 vitt bröd , 2 medelstora lökar , 1 dl kryddgrönt , 1 tsk salvia , 2 dl buljong , 3-4 msk smör
salt o peppar .
Tärna brödet och fräs tillsammans med löken salt o peppar , Fukta med buljongen och rör i örtkryddorna .
Fyll fågeln .
2) 3 hg färska champinjoner eller motsv. konserverade , 1 hg smör , 5 dl brödtärningar ,
½ dl persilja finhackad , 1½ tsk salt och 2 krm peppar .
Skiva svampen och fräs Lägg i brödtärningarna , utan att brödet blir brynt späd med champinjon spad , tillsätt kryddorna , låt svalna och fyll kalkonen .
Potatissallad med sparris är gott till samt Carlton sallad .