Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Brynost  (läst 6066 gånger)

lj

  • Inlägg: 154
    • Övriga världen
Brynost
« skrivet: 22 jan-10 kl 21:22 »
Vill dela med mig av ett brynostrecept som vid sidan av äggost är väldans Bohuslänskt.
Har inte gjort den på länge men nu har jag fått upp farten igen  :)
Så här tycker Brabro Östlund, tidigare verksam på Bohusläns museum att man ska göra;

5 l mjölk
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 msk löpe (jag tar 1 msk)

-Ljumma mjölken. Ta upp 2 dl av mjölken och vispa ihop den med ägg o mjöl. Häll tillbaka i  mjölken, tillsätt ostlöpen o rör om. Låt stå tills massan ystat sig.

- Rör sönder ostmassan så vasslan skiljer sig från ostmassan o häll upp ostmassan med hålslev i en form, typ avlång sockerkaksform.
Häll av ev vassla. Sätt ugnen på 175 gr.
- Grädda brynosten ugnens nedersta del 1 ½ tim.
- När osten kallnat skärs den i skivor och bryns på båda sidor i smör på svag värme.
- Strö socker över skivorna och servera. Bjud extra socker till.

Skit gott o nyttigt..........

Och av vasslan bakar man underbart bröd


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

473 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Senaste numret (3/19) var verkligen jätteintressant (även om alla brukar vara intressanta). Gillar artiklarna om framtiden och skulle gärna läsa mer om alternativa, positiva framtidsvisioner (det är dags att se något annat än kollapsbaserade domedagsprofetior). Vill också lära mig mer om olika toalettlösningar.
/ Hanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser