Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Brynost  (läst 6177 gånger)

lj

  • Inlägg: 154
    • Övriga världen
Brynost
« skrivet: 22 jan-10 kl 21:22 »
Vill dela med mig av ett brynostrecept som vid sidan av äggost är väldans Bohuslänskt.
Har inte gjort den på länge men nu har jag fått upp farten igen  :)
Så här tycker Brabro Östlund, tidigare verksam på Bohusläns museum att man ska göra;

5 l mjölk
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 msk löpe (jag tar 1 msk)

-Ljumma mjölken. Ta upp 2 dl av mjölken och vispa ihop den med ägg o mjöl. Häll tillbaka i  mjölken, tillsätt ostlöpen o rör om. Låt stå tills massan ystat sig.

- Rör sönder ostmassan så vasslan skiljer sig från ostmassan o häll upp ostmassan med hålslev i en form, typ avlång sockerkaksform.
Häll av ev vassla. Sätt ugnen på 175 gr.
- Grädda brynosten ugnens nedersta del 1 ½ tim.
- När osten kallnat skärs den i skivor och bryns på båda sidor i smör på svag värme.
- Strö socker över skivorna och servera. Bjud extra socker till.

Skit gott o nyttigt..........

Och av vasslan bakar man underbart bröd


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

628 gäster, 1 användare
Hans Hultén

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser