Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mjölksyrebakterier i honung?  (läst 1036 gånger)

vargfot

  • Inlägg: 78
Mjölksyrebakterier i honung?
« skrivet: 02 apr-09 kl 15:06 »
Jag försökte göra en mjölksyredrink på nypon och svensk honung genom att låta drinken stå tre dar i rumstemperatur. Ingen fermentering ingen syra, bara smak av honungssötad nypon.

Går det att odla fram mjölksyrebakterierna i honung eller är de för känsliga och för få till antalet för att kolonisera?



Edit: Undrar även om det finns mjölksyrebakterier i bipollen?
« Senast ändrad: 02 apr-09 kl 15:18 av vargfot »

 

vargfot

  • Inlägg: 78
SV: Mjölksyrebakterier i honung?
« Svar #1 skrivet: 03 apr-09 kl 14:49 »
Jag läste på någon hemsida att vissa honungsproducenter värmer upp honungen till 50 grader.
Jag börjar misstänka att det kan vara orsaken till att ingen fermentering uppstår.
Görs denna uppvärmning av honungen även hos ekologiska producenter?

« Senast ändrad: 03 apr-09 kl 17:22 av vargfot »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

921 gäster, 2 användare
LimJans, von tratt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser