Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mjölksyrebakterier i honung?  (läst 997 gånger)

vargfot

  • Inlägg: 78
Mjölksyrebakterier i honung?
« skrivet: 02 apr-09 kl 15:06 »
Jag försökte göra en mjölksyredrink på nypon och svensk honung genom att låta drinken stå tre dar i rumstemperatur. Ingen fermentering ingen syra, bara smak av honungssötad nypon.

Går det att odla fram mjölksyrebakterierna i honung eller är de för känsliga och för få till antalet för att kolonisera?



Edit: Undrar även om det finns mjölksyrebakterier i bipollen?
« Senast ändrad: 02 apr-09 kl 15:18 av vargfot »

 

vargfot

  • Inlägg: 78
SV: Mjölksyrebakterier i honung?
« Svar #1 skrivet: 03 apr-09 kl 14:49 »
Jag läste på någon hemsida att vissa honungsproducenter värmer upp honungen till 50 grader.
Jag börjar misstänka att det kan vara orsaken till att ingen fermentering uppstår.
Görs denna uppvärmning av honungen även hos ekologiska producenter?

« Senast ändrad: 03 apr-09 kl 17:22 av vargfot »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

425 gäster, 4 användare (2 dolda)
torpjens, Toothpaste

* Forum

* Om tidningen Åter



- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser