Det finns en receptbok om soja, ägg och mjölkfrikost jag tot att det är ica som gjort den. Den köptes in till dagiset där min dotter går och jag har tittat i den men kommer inte ihåg vad den heter kan försöka tareda på det. I övrigt lagar jag mat som tidigare och andvänder havremjölk och grädde. Jag brukar köpa kallpressad olja tycker att man då kan få fram en smöraktig smak. Jag bakar även frallor som är mjölfria och mycket omtyckta av allabarn.
Koka 0.5l havregryns gröt (vatten+havregryn)
Tillsätt 100g margarin
1dl olja
0.5l Mjölk, havremjölk eller vatten
2pkt jäst
1dl sirap
2tsk salt
1,8l vetemjöl
Rör till en smidig deg ev behövs lite mer mjöl, jag brukar inte mäta men det brukar gå åt ca 2kg. Sedan delar jag degen i lagom stora bitar och lägger dem på bakplåts papper. Låter dem jäsa tills de är släta ca 30 min. Sätter in dem i ugnen i 200c i 13min( tiden beror på hur stora man gör dem.)
Jag brukar lägga så många i påsen som vi äter om dagen för de blir fortare torra om man inte andvänder mjölk. Jag har även provat att blanda i rårivna morötter det tyckte min dotter var väldigt gott. Men man kan ta lite mindre sirap då för de bir ju sötade av morrötterna. Lycka till!
PS
Vi ska äta älg gryta och ris till middag om du behöver middags tips!