Jag har också nyss gjort samma surdeg som du - Jan Hedhs äpplebaserade på rågmjöl. Det tog lite längre tid att få fart på den än vad han angav, men han skrev ju precis det - kan man inte hålla typ 26 grader eller vad det nu var, så kan det dra ut mer på tiden. (26 grader har jag nog aldrig lyckats komma upp i - så här års får man vara nöjd om det håller sig över 16 grader i köket... snål husägare....

)
Jag bakade på surdegen, men tror att jag borde ha haft i mer mjöl, det blev lite för platta bröd tyckte jag. Nu vet man det till nästa gång!
Har kvar en slatt i kylen, tänkte mata om den ibland och hålla den vid liv. Och så torkade jag som han beskrev - det blev nog bra (har inte testat att väcka den torkade ännu). Ett tips kanske - för att blanda i mjöl till torkandet som han skrev att man skulle - jag körde i hushållsassistenten och tillsatte mjöl tills det blev bara smul av det. Då slapp jag alla stora klumpar som nog hade haft svårt att torka bra. Sedan lade jag det på en plåt med handuk luftigt över. Det var nog torrt på några dagar, men jag lät det stå i över en vecka för att vara säker....
En kul bok, det där, men man får icke ha bråttom.... Väldigt omständligt kan man tycka ibland, men resultatet är ju värt det - vilka bröd det blir!