Min man har i 25 år vägrat äta alla typer av grönsaker. Vi äter bra naturlig mat för övrigt. Vi äter kött allihop. Det är bara jag som känner att det i princip både kan vara och kvitta, är bock sugen på det ibland. Får inte maken kött, har han inte "ätit middag". Får inte jag grönsaker, och det räcker inte med bara kokta, har inte jag "ätit min middag". Vi behöver helt enkelt olika saker, och det ligger ingen bedömning i det. Men människor kan ju vara lite anti, utan att det finns någon egentlig orsak, både stora och små.
Och man kan vilja använda mera grönsaker av andra skäl, än av ren etik. Kanske bara för att det är nyttigt, eller för att mat med grönsaker kan vara mera lättsmält, eller ut miljöhänseende.
Ur miljöhänseende kan man bli "Miljö"vegetarian, (antar att jag härmed myntat ett nytt uttryck)dvs. att man äter minimalt med kött, kanske främst från fågel, då dessa släpper ut mindre mängd gaser än en gris, eller oxe. dessa kanske äter veggo, men med tillägg av köttbuljong för smakens skull, eller något liknande. (Man kan inte alltid byta ut det mot grillkrydda då de som smakar gott alla innehåller paprika, och det är dottern extremt allergisk mot. Synd, för hon älskar Alla grönsaker, men får ont i magen i flera veckor efter mat kryddad m just det)
Själv tycker jag att köttfärslimpa är gott, men för tung för magen. Känns som man ätit blydagg flera dagar efteråt. Idag är det ett sant nöje, för hela familjen, och blydaggskänslan är borta.
Jag har med tiden lärt mig att petar i dom därhemma lite olika prylar. Dom är inte emot grönsaker, bara det inte ser ut som eller smakar grönsaker.
Hur gör ni därhemma?