Stekt lammfilé glaserad med fikon, citron och chili med getostpotatis, färsk sparris och marinerade färska fikon.
1. Koka ett knappt kilo potatis och mosa den sedan. Hacka 100 g getost och en bit chili (jag tog torkad pasilla) och blanda ner tillsammans med två små ägg och en gula. Rulla ihop till en rulle och lägg åt sidan.
2. Koka en sky av 1 dl hönsbuljong (det var vad jag hade i frysen) med några msk plommonsherry (eller vad du nu har bryggt själv som är sött och fruktigt), 1 msk smör och lite salt. Kokas ihop tills några msk återstår.
3. Marinera två färska fikon i lite plommonsherry och mynta.
4. Fixa en liten sallad.
5. Gör glaseringen genom att hacka ett par torkade fikon och mosa ihop med en halv pressad citron, lite hackad chili och salt.
6. Stek lammfilén i smör och glasera den. Ställ undan den så den får vila lite.
7. Stek getostpotatisen i 1,5 cm tjocka skivor i smör. Stek långsamt och vänd dom inte förrän du har en fin gyllenbrun skorpa under.
8. Koka sparrisen i vatten, lite olja och salt. Högst två minuter för grön färsk sparris.
Nu kan du skiva filén, hälla på lite sky och lägga upp några getpotatisbullar, sallad och marinerade fikon. En gott rödvin till gör inte ont
