Mald köttfärs delar ju sig ju också, så att de längre trådarna blir mer som en grynig massa. Är du inte vegetarian är det gott att krydda med köttbuljong, annars med andra örter/kryddor. Jag gör biffarna på samma sätt som när jag gör köttbullar. Om dom inte blir bra har du använt för mycket ströbrödsmassa.
Man kan också göra biffar på ärtor eller majs, men då blandar jag med kokt ris, som mixas snabbt. de senare biffarna rekommenderar jag dig att steka på smort bakplåtspapper i ugnen, Vänd dom en gång. Eller så kan man göra linsbiffar på linser (inte dom röda!) man lagt i blöt över natten. Kör linserna i mixer, tillsammans med samma ägg och ströbrödssmet som till köttbullar. Dessa kan antingen stekas i panna, eller i ugnen. Sojabiffarna drar inte så mycket fett då bönorna redan är kokta, med de andra sorterna drar mera fett, och det slipper man ju i ugnen. Linsbiffarna kan serveras som dom är och jag tycker då att de är mera år kötthållet. Pressar man citron över dom blir det lite av fiskstuk över dom.
Lycka till!