Intressant! På vilket sätt då? Näringsmässigt, mättnadskänsla, smak?
Det kan nog närmast kallas mättnadskänsla. Känslan i kroppen när man ätit. Smak ... tveksamt men inte uteslutet. Vad näringsläran säger om detta vet jag inte, men en anledning att jag skrev detta var att nån annan kanske kunde fylla i något om detta.
Bland det nyttigaste köttet vi äter är kött från gräsätare, eller varför inte bladätare. Gräs/bladätarna är troligen på något vis präglade av sin föda. Här kan kanske finnas en ledtråd.
En annan anledning att jag frågar är att jag undrar om nån annan upplever nåt liknande. Om ni går på känslan och inte abstrakta föreställningar. Att gå efter näringstabeller grundade på våra bristfälliga kunskaper i näringslära tror jag måttligt på. Man kommer t ex lätt fram till att vi ska äta en massa baljväxter, men dessa är oftast svårsmälta för oss. (Men visst kan näringsläran ha något att komma med, i bästa fall.)
Naturligtvis bör man även äta rötter och frön/frukter. Samt skulle jag vilja säga animalieprodukter.
Mitt inlägg kan ses som ett slags brainstorming, samt mitt sätt att meddela en erfarenhet jag tycker är intressant. Så värst mycket längre har jag inte tänkt.
(Och därmed tror jag att jag svarat även Tapio, så gott jag kan.)