Hej!
Skulle tro att det är den här kakan. Jag brukar halvera receptet och ha lite kortare gräddningstid, ca 40 min. tycker att den blir lite bränd annars.
Chokladflödekaka (med "inbyggd" chokladsås)
4 dl Mjöl
1/2 tsk Salt
3 dl Socker
4 tsk Bakpulver
5 msk Kakao
2 1/2 dl Mjölk
2 tsk Vaniljsocker
4 msk Smält margarin
( ev. 2 dl Grovhackade nötter)
Ovanpå:
2 dl Socker
2 dl Farinsocker
4 msk Kakao
1/2 l Vatten; kokande
Blanda ovanstående (utom det som ska vara ovanpå) och häll i smord men ej bröad form.
Blanda socker, farinsocker och kakao och häll över smeten (JA, det _ska_ vara torrt).
Häll det kokande vatten över (ser knäppt ut, jag vet;-)
Ställ in härligheten ca 50 minuter mitt i ugnen (175 grader)
PS! Allt ser konstigt ut, men ur den "vattniga röran" kommer det att resa sig en chokladkaka med "inbyggd" chokladsås. Serveras (rumstempererad) med vispad grädde direkt ur formen.
Lycka till!
