Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kikärtsrätter  (läst 4448 gånger)

mimmismat

  • Inlägg: 140
    • Mimmis Mat
Kikärtsrätter
« skrivet: 08 apr-08 kl 21:43 »
Gott som busen är det med kikärter, vad har ni för favoriter på just kikärter? Idag lagade jag en soppa som blev riktigt god.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/04/08/kikartssoppa-med-vitlok-och-timjan/

mimmismat

  • Inlägg: 140
    • Mimmis Mat
SV: Kikärtsrätter
« Svar #1 skrivet: 09 apr-08 kl 20:03 »
Oj, vad mycket smarr !! Hur gör du dina chilirostade? Jag har nämligen rostat idag kolla in receptet och säg vad du tycker.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/04/09/rostade-kikartor/

memma

  • Inlägg: 347
    • Uppland
SV: Kikärtsrätter
« Svar #2 skrivet: 09 apr-08 kl 20:49 »
Hur gör ni egentligen falafel?
När jag ska fritera eller steka mina ramlar dom bara sönder. Speciellt ytan som stelnat och fått lite färg ramlar av.

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
SV: Kikärtsrätter
« Svar #3 skrivet: 10 apr-08 kl 12:18 »
Jag har haft samma problem. Det spelar ingen roll om jag gör egna helt från grunden eller använder en färdig mix, de vill inte hålla ihop...
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar

marymae

  • Inlägg: 1552
    • Västerbotten
    • Det jag tänker
SV: Kikärtsrätter
« Svar #4 skrivet: 10 apr-08 kl 16:56 »
Jag blandar svarta kikärtor i borsj (rysk röbetssoppa ifall jag inte lyckades m stavningen). Jättecoolt med svart och lilarosa soppa, som ett konstverk! Recept på borsj finns i massor av kokböcker, jag gör med lök, morot, palsternacka, rödbetor, grönsaksbuljong och kikärtor som jag kokat innan. Kryddar med citron, timjan, salt, svartpeppar, kryddpeppar och lagerblad. De två sista har jag i från början, de andra kryddorna på slutet. Serveras med matlagningsyoghurt i. Jag brukar inte ha i mjölksyrade rödbetor som jag vet en del har i.
elliha.blogspot.com

Väinämöinen

  • Gäst
SV: Kikärtsrätter
« Svar #5 skrivet: 10 apr-08 kl 18:45 »
Jag har lånat en mixer av en kompis och gjorde homous idag: kikärter, olivolja, lite vatten, citronsaft, peppar och vitlöksalt... fantastiskt gott...

 

Arizto

  • Inlägg: 15
SV: Kikärtsrätter
« Svar #6 skrivet: 11 apr-08 kl 09:49 »
Ang falafel så brukar jag köra på följande recept.

100 g kikärtor
100 g morötter
30 g purjolök
½ vitlöksklyfta
½ tsk salt
Buljongpulver för 100 ml.
1 tsk bakpulver
¼ tsk peppar
1 tsk Garam Masala
cirka 30 g mjöl (ta mer om smeten blir för lös)
3 msk persilja

Blötlägg kikärtorna över natten, häll bort vattnet och mixa dem med lite vatten i en mixer.
Mixa morötterna och purjolöken, persiljan och vitlöken. Blanda med alla andra ingredienser.
Värm upp fritösen till ungefär 150 grader, testfritera först! Forma till 3-4 cm stora, fasta kulor och fritera tills de är bruna.

Funar utmärkt, brukar dock behövas lite mer mjöl ibland. Har inte haft något problem med att de faller isär. För lös smet?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

573 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Å vilken härlig tidning
/Susanne

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser