Hej alla!
En fråga om ägg: Min mamma fick ett flak ägg av mig i helgen. Hela flaket var värpt under förra veckan.
Till problem ett: Igår skulle de koka ägg i micron. De har nån mojäng man fyller vatten i och sen lägger i ägget, de brukar alltid göra så, och alltid med ägg härifrån. När de kokade ett par av äggen denna gång började det stinka ruttet as i hela huset. När äggen var färdigkokade luktade det inte längre så mamma (halleluja!) öppnade dem och kollade och de var helt ok, bortsett från att gulan var ganska lös och vattnig. De åt upp dem och de smakade som vanligt. Vad är detta? Kokar alltid i kastrull och har aldrig varit med om det.
Problem två: Idag skulle mamma baka. Knäcker ett ägg i en skål, och gulan är så hård att hon får mosa den med en gaffel för att kunna vispa ihop med vitan.
Äggen är från Jersey Jättar och Maraner vars ägg brukar vara helt fantastiska, jag äter dem ju själv hela tiden. De sista veckorna VET jag att inga har frusit eftersom det varit så milt och jag hämtar både morgon och kväll. Vad kan det bero på? Inget kul att sälja ägg till utomstående om det händer fler gånger... Sjukdom?