Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vegansk tårta  (läst 3586 gånger)

memma

  • Inlägg: 347
    • Uppland
Vegansk tårta
« skrivet: 30 okt-07 kl 23:51 »
Om drygt en vecka fyller busjäntan två, såklart ska jag ha kalas :D
Supergoda biskvier ska jag göra för alla smörätare och sen tänkte jag baka vegantårtor, kan ju alla äta.
Men jag har så dåligt med recept... Och sötsakssnyltare och godisgrisar som jag vill ha smaskiga tårtor, nån som kan bidra med något bra recept???

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
Re:Vegansk tårta
« Svar #1 skrivet: 31 okt-07 kl 12:25 »
Jag bakar tårtbottnar utan ägg. Det funkar bra, men bottnarna blir ganska kompakta.

4½ dl vetemjöl
3 dl socker
½ dl sojamjöl
3 tsk bakpulver
50 g margarin
3 dl sojamjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner margarinet i mjölblandningen och tillsätt mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 45 min.

Sen använder jag mjölkfri vispgrädde på.
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar

 

Thor Modéen

  • Inlägg: 89
Re:Vegansk tårta
« Svar #2 skrivet: 02 nov-07 kl 22:05 »
Prinsessan blir vegan-tårta  :P :P :P :P :P

Gör en och en halv sats sockerkakssmet (se nedan). Grädda i två runda formar, så att det blir två bottnar. Eller gör dubbel sats sockerkaka och grädda i små långpannor. Fyll och garnera med något av förslagen nedan. Andra förslag på tårtfyllning/garnering är Citronkräm, Chokladgrädde och Grädde med nöt- och chokladsmak. De flesta tårtor går bra att lägga mellan en dag i förväg, men vänta med att bre på grädde och garnering till precis innan servering så ser tårtorna fräschast ut.

Bred ett lager sylt eller mixade bär, t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär eller björnbär, på tårtbottnen. Bred på vaniljkräm ovanpå sylten och lägg på andra bottnen. Nu kan tårtan stå och dra till sig ett par timmar eller över natten. Bred vispad Soyatoo, tjock sojagrädde eller Tofugrädde på tårtan. Lägg på ett marsipanlock på tårtan (observera att röd marsipan kan innehålla E120 = karmin = malda löss. Röd karamellfärg kan också innehålla E120). Gör gärna en marsipanros och några gröna blad att garnera med.

~ Sockerkaka ~
100 g mjölkfritt margarin
1 dl sojagrädde eller vatten
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl sojamjölk eller 3/4 dl vatten
Smält margarinet. Blanda med sockret och sojagrädden. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker väl. Sikta sedan ner mjölblandningen i margarinet under omrörning (går lättast att vispa med handvisp). Häll i sojamjölken lite i sänder medan du vispar i mjölet.
Häll allt i en smord och bröad form, rund eller avlång. Grädda i 175 grader 35-40 min. Gör du sockerkakan i en liten långpanna (20x35 cm, passar bra som tårtbotten) behöver den ca 20 min i ugnen. Känn med en sticka i kakan; om kakan är färdig är stickan torr.
Istället för ströbröd kan du strö kokosflingor eller krossat mandelspån i den smorda formen.
Som du ser i receptet går det bra att byta ut sojagrädde och sojamjölk mot vatten. Ta 1 ¾ dl vatten, och vispa i mot slutet. Kakan smakar lika bra som om du gör den med sojagrädde/mjölk.


från vegolandet Vegania
SKÅL PÅ ‘RE - HEJ PÅ ‘ RE - TJENARE!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

519 gäster, 1 användare
Nannanas

* Forum

* Om tidningen Åter



- Det här är tidningar som jag kommer hålla reda på och spara på samma ställe, de fungerar som en uppslagsbok!
/Lovisa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser