Julkorv
Gunnar Träskman, Helsingfors
400 g ris
1 kg nötfärs
1 kg köttigt fläsk (eller fläskfärs)
1 gul lök
¾ l mjölk
1 liter köttspad eller buljong
Salt, vit- svart- och kryddpeppar
Några stänk finmalen nejlika
Koka riset halvmjukt. Blanda buljong, mjölk o kryddor, den finhackade löken o det malda fläskköttet o färsen. Späd vid behov med vatten så att massan blir lagom tjock, ungefär som lös risgrynsgröt. Stoppa smeten i korvskinn. I svinköttet bör också ingå späck eller fläsk. Mängden kryddor enligt smak, man bör göra ett smakprov på smeten genom att steka en skedfull i stekpanna.
Koka försiktigt korven ica 20 min. Stick den med nål, annars spricker den. Före serveringen skall den lätt kokta korven brynas i stekpanna eller i ugn