Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Älglever  (läst 9065 gånger)

Shimoda

  • Inlägg: 23
Älglever
« skrivet: 09 okt-07 kl 22:36 »
Har kommit över en älglever på tre och ett halvt kilo. Några tips på vad som kan göras med en sådan? Lite blir levergryta och leverbiff men har ni några andra förslag vad som kan göras mottages de tacksamt.

Shimoda

 

Moumolia

  • Gäst
Re:Älglever
« Svar #1 skrivet: 13 okt-07 kl 21:17 »
Stekt älglever
Finskt recept
8-10 skivor lever av älgkalv
2 lökar
½ paket bacon
Vetemjöl
Smör
2 dl vispgrädde
Vitpeppar, kapris, salt
1 tsk sojasås
1½ dl buljong

Skär upp levern i lagom tunna skivor. Låt den gärna ligga o dra i mjölk någon timme före tillagningen så blir smaken inte alltför skarp. Panera leverskivorna i vetemjöl. Salta o peppra. Stek 3-4 min på var sida i ganska het panna. Lägg över skivorna på ett serveringsfat. Löken o baconet bryns o läggs över leverskivorna. Såsen tillreds av grädde o buljong med en lagom blandning av kapris o soja. Till levern serveras strimlad vitkål med lingon samt potatis.



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

500 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Höjdpunkt när tidningen kommer, väldigt bra tidning
/Jenny

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser