Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Knäckebröd och skorpor  (läst 8048 gånger)

katrinplommon

  • Gäst
Re:Knäckebröd och skorpor
« Svar #20 skrivet: 01 okt-07 kl 15:29 »
Honungsknäckebröd. 8kakor

Fördeg:
15g jäst
4dl mjölk
200g honung
100g surdeg
350g grahamsmjöl
100g grovt rågmjöl

fler ingredienser:

100g grovt rågmjöl
200g vetemjöl
20g salt


1. rör ihopfördegen och låt jäsa i bunke cirka 1 timme med plast över.

2tillsätt rågmjöl och vetemjöl och kör degen i degmaskin eller knåda för hand i 15 minuter.häll i saltet i slutet av knådningen.

3.forma degen till bullar som kavlas ut till tunna kakor och läggs på smorda plåtar
 
4.grädda i ugnen på 175grader i 10-15 minuter,vänd kaorna efter halva tiden.

receptet hittade jag i tidningen LANTLIV nr 9/2007



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

556 gäster, 1 användare
Hans Hultén

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser