Jag har för avsikt att köpa en vattenmantlad kökspanna av spansk typ kallad Hergom eller alternativt Classical no 5, 7 eller 8. Den skall kopplas mot ackumulatortank samt det befintliga vattenburna systemet i mitt hus på drygt 100 kvm
Effekten är på allt mellan 19-27 kilowatt.
Nu rör sig mina funderingar kring om jag skall satsa på en "exklusivare" modell av denna kökspanna, dvs med ugn eller inte.
Eftersom har ett passionerat intresse av brödbakning och experimenterar med olika surdegar så känns det oerhört korkat att inte satsa på en kökspanna med ugn. Värmen finns ju där stora delar av den kalla årstiden!
Pratade igår med en person som var nöjd med kökspannan men alrdrig kommit överens med ugnen då det gäller bakning. Han rekommenderade inte att satsa på en panna med ugn, så jag blev lite tveksam.
Så min fråga till er på forumet lyder: vilka erfarenheter har ni av bakning i vedeldade kökspannor?
Känner även till Tirola, Wamsler och Lohberger men gillar inte utseendet på dessa och känns inte som något bra alternativ.
Hälsningar rådvill Ebba
Länk med bild till kökspannorna av denna typ jag har köpt, men ej ännu fått installerad. Min är Classical mod no 5
http://www.eurofire.se/koksspis.shtml