Den här äpplekakan bakade jag idag för första gången, men den är så smaskig att jag måste dela med mig av receptet.
Deg: 300g mjöl, 200g smör, 1 ägg, 125g socker, 1 krm rivet apelsinskal, 1 msk vaniljsocker. Blandas och ställs i kylskåp minst 30 min.
Fyllning: 4-5 äpplen skurna i tärningar och blandade med 1 msk citronsaft. 125g amarettini (mandelbiskvier), smulade.
Smörj en form som man kan lossa kanten på. Kavla ut 2/3 av degen och bred ut den över botten och kant. Lägg på de grovt smulade keksen och äppletärningarna ovanpå. Kavla ut resten av degen och gör ett lock och kläm ihop kanterna. Grädda 35-40 min i 200 grader. När kakan svalnat pudrar man över florsocker.
Nu hade jag ingen apelsin och inte mer än 1/2 msk vaniljsocker, men det gjorde ingenting.