Håller med om att hemgjord "sesampasta" är den godaste.
Det är dock viktigt att passa sesamfröna noga då man rostar de i ugnen, annars blir det ingen bra smak. Tror att jag brukar rosta på ca 175 grader. Först händer ingenting, men sen måste man röra ofta, ofta för att få en jämn rostning, ca var 5:e minut. Det är oerhört lätt att glömma sig om man ej har en äggklocka till hjälp.
Jag brukar rosta en sån kan det vara Friggs 500 g påse och det blir två brukar färdig pasta som är supergott på rågbröd.
Jag tycker också att en aning salt krävs för en bra smak. Det tar lite tid att mixa fröna och foodprocessorn blir väldigt upphettad. Ofta måste man stänga av maskinen och hjälpa till och fösa in fröna med en slickepott eller liknande. Oljan går ur fröna och konsistensen blir till slut en brun härlig smet ungefär som jordnötssmör men mycket godare och mörkare i färgen.
Väl värt att prova, men smaken är lite annorlunda till en början lite beskt nötig. Men när man blivit tillvand vill man ej vara utan denna pasta.
/Ebba