Jag har läst flertalet gånger om när folk har misslyckats med sina vinprojekt & blev sugen på att prova på själv

.
Då vi har körsbär över hela tomten då träden spridit sig & det sticker upp små tunna spröt med bär på precis överallt, så blev det körsbär jag samlade ihop i en kastrull. Det första misstaget skedde redan när jag skulle koka upp körsbären & under en sekund gjorde något annat.
Det kokade över & knallröd saft hade skvätt på vita väggar, golvet var fullt & färgen verkar än idag vara permanent.
Men jag gav inte upp.
Jag slängde över allt i en vinhink, av brist på bra jäst så slängde jag i en påse med turbojäst egentligen till för mäsk samt lite socker, inte alls mycket då körsbär enligt Google innehåller en hel del själv.
Men poff sa det senare på kvällen & det sprutade som en brandsläckare rätt upp i taket från hålet på hinken då jästen var alldeles för skarp.
Det skummade över & sprutade om vartannat & jag fick återigen städa, städa & städa.
Efter mycket om & men så fick jag bort skummet som var kvar & förde över vätskan till en ny hink & öste än en gång i lite mer socker. Nu efter en månad eller så, så provsmakar jag & tjejen & vi båda är överraskade av hur jävla bra det smakar!!!
Vad kan ha gått fel? Jag trodde att man var tvungen att lagra vin en längre stund för att det överhuvudtaget ska gå att dricka? Det här smakar ju som det ska, alternativt så finns där en liten punkare i oss

Nästa projekt ska bli vin eller cider på gårdens alla äpplen tänkte vi, vi har överdrivet med äpplen & känner att det inte bara kan bli äppelmos av allihop.
Så, har ni några bra tips utöver en bättre jäst för vin när det gäller äpplen?
Tips på bra återförsäljare på flaskor & glas uppskattas även det.
Tack så länge. Robert