Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Ströbröd  (läst 6475 gånger)

Gormac

  • Inlägg: 35
    • Uppland
Ströbröd
« skrivet: 05 sep-10 kl 21:05 »
Här kommer en kanske en lite enfaldig fråga, brukar ni här göra ert eget ströbröd hur i så fall.. kan det vara så lätt att bara krossa riva de torra brödkanterna som blivit över...

// G

Sano

  • Inlägg: 851
    • Bohuslän
SV: Ströbröd
« Svar #1 skrivet: 05 sep-10 kl 21:17 »
Precis så lätt är det! Och ja, det brukar jag göra.  ;) Ljust bröd blir bäst, tycker jag.
Vad du gör gör fullt och helt, icke styckevis och delt.

Lindelöw

  • Inlägg: 17
    • Skåne
SV: Ströbröd
« Svar #2 skrivet: 06 sep-10 kl 20:44 »
Tidigare lade jag mina brödkanter i underugnen, där de torkade. Sedan rev jag dem till ströbröd. Men jag kunde inte spara det hur länge som helst, i alla fall inte i åravis, för då härsknade det.
Nu har jag köpt min skogsgård. Kommer att fälla varenda granelände, gallra fram lövet och sätta ädellöv. Inser att jag måste ta itu med huset innan jag hinner med skog och djur.
Om jag dessutom hittar just dig här, blev jag glad för det är svårt att dra lakan ensam.

Sano

  • Inlägg: 851
    • Bohuslän
SV: Ströbröd
« Svar #3 skrivet: 06 sep-10 kl 20:54 »
Jag river mina i mandelkvarn, blir minst smulor så.
Vad du gör gör fullt och helt, icke styckevis och delt.

Gormac

  • Inlägg: 35
    • Uppland
SV: Ströbröd
« Svar #4 skrivet: 06 sep-10 kl 21:27 »
Tackar för tippsen ... jag mår alltid lite dåligt av att slänga bröd som blivit för torrt ( tråkigt ) att äta!!!

// G :D

Lokattan

  • Inlägg: 11
    • Västergötland
SV: Ströbröd
« Svar #5 skrivet: 26 sep-10 kl 14:41 »
Men möglar inte ströbrödet, helst om man använder hembakt bröd som inte innehåller något konserveringsmedel?

jenses

  • Gäst
SV: Ströbröd
« Svar #6 skrivet: 26 sep-10 kl 15:44 »
Men möglar inte ströbrödet, helst om man använder hembakt bröd som inte innehåller något konserveringsmedel?
Det är ingen (mögel-)fara, hemmagjort ströbröd innehåller konserveringsmedlet torrhet (se första inlägg).

Malin.S.

  • Inlägg: 539
    • Norge
    • Jordnær mat
SV: Ströbröd
« Svar #7 skrivet: 05 okt-10 kl 19:12 »
Jag lägger alla mina torra skalkar i en djup plåt som står "under" spisen (i lådan för plåtarna). Ibland sätter jag in hela plåten på eftervärmen efter att jag använt ugnen och brödet blir jättetorrt oh har aldrig möglat. När jag har en rejäl mängd så tar jag en runda med köttkvarnen...voila...ströbröd!
Malin

 

ecojonny

  • Inlägg: 6
SV: Ströbröd
« Svar #8 skrivet: 12 okt-10 kl 12:46 »
Brukar köra det torra brödet i en blender, blir bra ströbröd. Går ju också att hacka upp brödet i krutonger och frysa, ta fram när du ska göra en sallad eller soppa, fräs krutongerna i pannan med lite olja/smör. Hembakt bröd brukar bli goda krutonger, särskilt om det är smaksatt.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

551 gäster, 4 användare
Radar, torbjorn, Nataks, Galaxie

* Forum

* Om tidningen Åter



- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser