Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Spannmål i köksträdgården  (läst 1271 gånger)

Birkeldh

  • Inlägg: 9
    • Södermanland
Spannmål i köksträdgården
« skrivet: 27 sep-15 kl 18:29 »
Jag tänkte göra ett expriment hemma och det är att försöka så från ax till limpa och tänkte nytta ca 40 kvadratmeter hemma i köksträdgården. Min fru är gravid så det kommer inte bli mycket odlande nästa år, så det här känns som en lagom tidskrävande grej. Frågan jag har är om jag kan så "hel dinkel" som jag köpt i matvaruaffären (Warbro) eller om jag måste hitta riktigt utsäde. Om jag kan så det, är det nu på hösten som det ska i marken?

 

Jakobn

  • Inlägg: 600
    • Skåne
SV: Spannmål i köksträdgården
« Svar #1 skrivet: 27 sep-15 kl 20:26 »
Jag vet inte om dinkel finns som vårsort, annars kan du ju så så snabbt som möjligt nu och se vad som finns kvar när våren kommer. Skulle det vara dött så får du så igen och hoppas det tar sig till hösten.
Har själv ingen erfarenhet av dinkel men har läst att de kan vara lagom med 250kg per hektar. Vad jag förstått ska de i jorden oskalade, men det kanske fungerar ändå. Bara att prova!

Du kan ju göra ett enkelt test med kärnorna. Räkna 50 eller kanske 100 st och så dem inomhus. Sedan kan du räkna ut grobarheten i % och ha det med i beräkning när du sår


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

595 gäster, 3 användare (1 dolda)
JoeDirt, Staem

* Forum

* Om tidningen Åter



Vilken underbar inspiration!
/Anneli Ullergård

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser