Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Chevré  (läst 1356 gånger)

MariaAnd

  • Inlägg: 1
Chevré
« skrivet: 26 jul-15 kl 08:50 »
Hittar inget recept på just Chevré.
Skulle önska en beskrivning från början till slut. Hoppas någon här kan hjälpa mig.

Nymans

  • Inlägg: 50
    • Gotland
SV: Chevré
« Svar #1 skrivet: 26 jul-15 kl 13:44 »
Jag antar att du menar chèvre. Hittade den här länken. http://fiascofarm.com/dairy/chevre.htm

 

macker

  • Inlägg: 146
    • Skåne
SV: Chevré
« Svar #2 skrivet: 26 jul-15 kl 22:21 »
Jag gör såhär....
mjölk 20-22 grader,
 2-3 % mjölksyrakultur messofil och bara lite löpe.
Låt stå ca 24 timmar Ph 4.42 är optimalt.
Skopa försiktigt upp i höga Chevre formar, fyll på några gånger.
Låt stå i 2 dygn, ta sen ur formarna och salta osten runt om.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

515 gäster, 2 användare (1 dolda)
sayerbýr

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har nu köpt mina första nummer av Åter och de var över förväntan. Mycket innehållsrika och informativa, och bra blandning. Inspirerande att läsa om andras berättelser och tankar. Även min familj uppskattade tidningen och kommer att läsa fler nummer.:)
/Johanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser