Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Slakt av får  (läst 2867 gånger)

Carina

  • Inlägg: 13
    • Västerbotten
Slakt av får
« skrivet: 05 feb-21 kl 15:28 »
Hur länge bör en bagge på ca 1 år hänga efter slakt? Baggen har gått med tackorna, kan det vara nått problem, så att köttet får en dålig smak.
Carina

Prillis

  • Inlägg: 69
    • Västergötland
SV: Slakt av får
« Svar #1 skrivet: 05 feb-21 kl 16:04 »
Det beror på temperaturen. Man brukar nog räkna 40 dygnsgrader på en ettårs bagge.

 

javill

  • Inlägg: 11709
    • Blekinge
    • Glirnashopen
SV: Slakt av får
« Svar #2 skrivet: 05 feb-21 kl 16:08 »
Hur länge bör en bagge på ca 1 år hänga efter slakt? Baggen har gått med tackorna, kan det vara nått problem, så att köttet får en dålig smak.

Om tackorna brunstar och man slarvar vid slakt kan man ibland få baggsmak på köttet. Upplever att mesta smaken sitter i fettet så brukar skära bort så mycket av det som möjligt och hälla bort fettet när jag steker (går till hundarna) men jag gillar verkligen inte den smaken så är petnoga.
"Passa på och var glada nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång."


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

583 gäster, 1 användare
mulle mullvad

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser