Jag gjorde en fantastiskt god kycklingkorv, med ingidienser som man kanske inte normalt har.
kycklingkött från två hela kycklingar utan skinn (kan finnas mindre trevliga saker kvar på skinnet)
2 dl oxbuljong och 2 dl fett från oxbuljong.
10gr santa marias örtagårdsblandning
1-3 tsk chilli (efter tycke och smak)
1-5 färska vitlöksklyftor (samma här)
35-40gr salt
Oxbuljongen ska vara äkta, inga buljongtärningar. Låt oxben och oxrev skjuda upp till 36tim (godare ju längre tid) med lite lök, morötter, salt och peppar.
sila, låt det svalna, ta bort fettet som stelnat på ytan och frys in i kuber, samma gör du med buljongen.
lätt att slänga i köttkvarnen när du maler köttet, som hjälper till att hålla köttet kalt.
Blandade allt, stoppde korven, hängde in i röken för torkning i en timme. Rökte sedan dem i ca. 6tim i 90 grader tills innertempen var 80 grader,
kylde ner dem med kalt vatten. Slängde 4 korvar på grillen, vars två korvar äter man lätt tänkte jag. Men vi var propp mätta efter en.
Gjorde en laddning till men glömde chilin och koka dem istället, blev också jättegoda. Men jag föredrar korv med röksmak.