Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Gurka, finns det bra sorter för lagring?  (läst 1226 gånger)

Tindrah

  • Inlägg: 329
    • Uppland
    • Bloggen: Husmors Nyckelknippa
Gurka, finns det bra sorter för lagring?
« skrivet: 01 jan-16 kl 16:50 »
Fick en övermogen gurka (Arboga vit) av en vän i somras. Jag tänkte ta frön från den, men det blev inte av och den blev liggandes inomhus. Nu är det januari, skalet har hårdnat och den är i fint skick men gissningsvis smakar den ganska beskt. Så nu har jag två funderingar:

- Finns det någon sorts gurka som kan ätas mognad och lagrad som den är (dvs. inte inlagd eller liknande)? Blir de helt oätliga? Vad har ni för erfarenheter? 

- Vilka gurksorter smakar bäst om man låter dem bli förvuxna och/eller mognade?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

581 gäster, 4 användare
Sundance, Alexn72, grankåda, RickardR

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har tappat räkning på alla år vi läst denna. En av FÅ vettiga skrifter/guider till ett roligare o uthålligare liv. Aldrig tråkig. En idealisk present till alla som "vill själv" Tack Petter. (Behåll tian :-) )
/Allan o Kajsa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser