Jag vill doppa osten i billig 100% stearin för att kunna lagras länge men ännu så länge är det inte någon som tror på min ide 
Om jag inte misstar mig så är parmesanosten under mycket tyngd i en ostpress när den tillredes. Därför blir den kompakt och hård efter minst 1 års lagring. Därför bli inte ex en Arla hushållsost som parmesan fast den lagras längre. Självklart skiljer det även på olika bakteriekulturer.
Själv lagrar jag mina i original förpackningar och svänger dem ofta. Om de börjar mögla tänker jag ta ut dem och pensla dem i saltlag eller sprit. Har dock bara hunnit ha dem någon månad.
Har sett(på Youtube) att några använder en enkel vacuum förpackade för att lagra ostar längre.
Du vet inte vad man blandat i billig stearin/paraffin blandning till ljustillverkning på stora fabriker utomlands.
Inget av de ljusen du nämnde har någon kontroll som livsmedel och är sannolik tillverkat i ett U-land.
Rent bivax används till en massa olika saker inom livmedelsindustrin och borde vara det du skulle försöka använda.
Du är nog ensam om din idé att doppa ost i stearin, för mig låter det hur illa och äckligt som helst. Tur att du skall äta osten själv.
Ibland är goda råd dyra, några lär sig den hårda vägen.