Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Min blogg om osttillverkning hemma  (läst 2845 gånger)

Cheesy Pete

  • Inlägg: 4
    • Uppland
Min blogg om osttillverkning hemma
« skrivet: 22 aug-13 kl 09:33 »
Hej,

Jag tänkte bara dela med mig av en ny blogg som jag har startat som handlar om min osttillverkning som jag håller på med hemma. Egentligen är det ett sätt för mig att hålla koll på mina olika tillverkningar, vad som går fel och rätt osv., men jag tänkte att det kanske skulle finnas någon här som möjligtvis är intresserad.


Ni hittar mig här: cheesypete.blogspot.se

/Peter

Cheesy Pete

  • Inlägg: 4
    • Uppland
SV: Min blogg om osttillverkning hemma
« Svar #1 skrivet: 22 aug-13 kl 12:00 »
Jag vill bara tillägga att jag inte på något sätt utger mig som en expert vad gäller osttilverkning, jag håller på och lär mig, så ta det jag skriver på bloggen med en stor nypa salt!  ;)

Humla

  • Inlägg: 54
    • Närke
SV: Min blogg om osttillverkning hemma
« Svar #2 skrivet: 22 aug-13 kl 12:22 »
Läste din blogg och jag lovar att följa den med stort intresse! men det verkar sjukt avancerat! Är en vanlig hårdost lättare än en Reblochon?

 

Cheesy Pete

  • Inlägg: 4
    • Uppland
SV: Min blogg om osttillverkning hemma
« Svar #3 skrivet: 22 aug-13 kl 20:50 »
Kul att du gillar den! Nu har jag lagt in ett nytt inlägg med Reblochon #2.
Ja, processen för att göra Reblochon är lite smått omständig och det finns absolut enklare ostar som är jättegoda, men jag har snöat in på Reblochon för att den är så in i basken god! Vad gäller hårdostar så vågar jag faktiskt inte svara på om det är enklare eller inte då jag aldrig har provat. Man behöver ju en press då vilket jag inte har byggt än, men jag planerar att prova någon pressad ost när jag har lyckats med Reblochonen. Men precis som med mjuka ostar finns det olika svårighetsgrader bland hårda. Problemet är också lagringstiden, man får ju inte reda på om man har lyckats förrän flera månader senare (ibland flera år), så det tar längre tid att utveckla en metod som man vet fungerar. Själv tycker jag charmen med osttillverkning är just de misstag man gör,  och jag gör ganska många, men man lär sig samtidigt otroligt mycket genom dem. Ibland lär man sig däremot inte av sina misstag vilket du kan läsa om i mitt senaste inlägg  :D


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

466 gäster, 3 användare (2 dolda)
Märtha

* Forum

* Om tidningen Åter



- Som vanligt ett mångfacetterat och informativt nummer om mycket som hör självhushållningen till.
/Håkan

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser