Kul att du gillar den! Nu har jag lagt in ett nytt inlägg med Reblochon #2.
Ja, processen för att göra Reblochon är lite smått omständig och det finns absolut enklare ostar som är jättegoda, men jag har snöat in på Reblochon för att den är så in i basken god! Vad gäller hårdostar så vågar jag faktiskt inte svara på om det är enklare eller inte då jag aldrig har provat. Man behöver ju en press då vilket jag inte har byggt än, men jag planerar att prova någon pressad ost när jag har lyckats med Reblochonen. Men precis som med mjuka ostar finns det olika svårighetsgrader bland hårda. Problemet är också lagringstiden, man får ju inte reda på om man har lyckats förrän flera månader senare (ibland flera år), så det tar längre tid att utveckla en metod som man vet fungerar. Själv tycker jag charmen med osttillverkning är just de misstag man gör, och jag gör ganska många, men man lär sig samtidigt otroligt mycket genom dem. Ibland lär man sig däremot inte av sina misstag vilket du kan läsa om i mitt senaste inlägg
