Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Julsnapsen är lite för besk  (läst 2474 gånger)

Skogsluffare

  • Gäst
Julsnapsen är lite för besk
« skrivet: 17 dec-12 kl 21:43 »
Hej.

Jag har gjort lite snaps med smak av clementin och kanel, den första satsen fick stå i 3 dagar men blev lite för besk, den andra satsen fick stå i 2 dagar men blev också för besk. Jag läste nyss på nätet att det är det vita i clementinskalet som gör det så beskt. MEN.. har ni något tips på hur jag kan få snapsen att smaka bättre? Jag vill helst inte göra om snapsen helt och hållet.

tinna.m

  • Inlägg: 2451
    • Skåne
SV: Julsnapsen är lite för besk
« Svar #1 skrivet: 17 dec-12 kl 21:48 »
Nubbe ska va lite tvär, annars är det inte nubbe.
Slå i honung och kalla det likör.
Mest Blues & Jazz i huvet. Bakmes&Snoa. Åså Country

Skogsluffare

  • Gäst
SV: Julsnapsen är lite för besk
« Svar #2 skrivet: 17 dec-12 kl 21:52 »
Absolut! Men den ska ju även vara god. Jag vill inte förvandla den till något sött och sliskigt, bara dra ner på det beska en aning.

christelle

  • Inlägg: 7772
    • Blekinge
SV: Julsnapsen är lite för besk
« Svar #3 skrivet: 17 dec-12 kl 21:53 »
Kardemummakapslar för att ta ut smaken och ½-1 pressad silad clementin utan skaldelar för att öka sötman - kanske?
The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
and miles to go before I sleep.   R. F.

Skogsluffare

  • Gäst
SV: Julsnapsen är lite för besk
« Svar #4 skrivet: 17 dec-12 kl 21:55 »
Kan vara värt ett försök, tack så mycket! :)

TiB

  • Inlägg: 3494
  • Dräng, på egen gård.
    • Småland
    • maskinochtryckluft.se
SV: Julsnapsen är lite för besk
« Svar #5 skrivet: 17 dec-12 kl 21:55 »
Grädde brukar väl ta udden av det mesta?  o:)
En röst talade till mig ur kaoset och sade;
Le, var glad, ty det kunde varit värre.
Jag log, jag var glad, och det blev värre!

CaJo

  • Inlägg: 161
    • Skåne
SV: Julsnapsen är lite för besk
« Svar #6 skrivet: 20 dec-12 kl 19:13 »
Som christelle tipsar och lite vanilinsocker. Prova dig fram med vanilinsockret.
Och just,,,det vita på skalet blir det beskt av. Än värre med det vita på citronskalet om nån ämnar testa till nåt.

jerker_s

  • Inlägg: 472
    • Södermanland
SV: Julsnapsen är lite för besk
« Svar #7 skrivet: 20 dec-12 kl 19:24 »
Jag använde 1/2 tesked kardemumma, två kryddnejlikor, kanelstång och en liten remsa apelsinskal (utan det vita) till en kvarting. Fick stå ett dygn, det blev mums!!

Prova med ovanstående recept och spä ut din med så blir den kanske bra ;D

häggmispel

  • Gäst
SV: Julsnapsen är lite för besk
« Svar #8 skrivet: 20 dec-12 kl 22:53 »
mor min brukar göra snaps av olika bär o frukter och vad gäller citrusfrukter så doppar hon aldrig ner frukten i spriten utan låter den hänga över spriten i ett snöre, spriten tar då  åt sig  smaken utan o bli besk (ett visst antal dagar är det som gäller) kan ta reda på hur många om intresse finns, glasburk med tätslutande lock e bra så inte alkoholen dunstar  :D
tyvärr så räddar väl inte denna ide juledrammen men januari drammen bör gå o få

 

Skogsluffare

  • Gäst
SV: Julsnapsen är lite för besk
« Svar #9 skrivet: 05 jan-13 kl 15:42 »
Jag testade att bara hälla i lite silad klementinsaft i snapsen och sen smakade det jättebra!
Tack för alla tips :)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

457 gäster, 1 användare
Tur-Johan

* Forum

* Om tidningen Åter



- Reportaget om ostkursen gör att man blir så sugen!
/Sanna h

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser