Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Ovanåkerbröd  (läst 1306 gånger)

Ptr

  • Inlägg: 180
    • Västergötland
Ovanåkerbröd
« skrivet: 07 dec-12 kl 21:01 »
Ska sätta deg i kväll till en sådan.

Jag brukar inte ägna mig åt att följa recept men nu skulle jag göra det för husfridens skull.
Men jag har åkt ifrån reseptet!

Vetemjöll
Kornmjöl
Rågmjöl
Salt
Vatten
Och matfett, tar margarin, mjölk hoppar jag över.


Förhållandet mellan dessa undrar jag över?

Framförallt hur mycket fett det går åt för att öka smidigheten och segheten i degen då den ska kavlas tunt.

Tänkte så där på måfå sätta på 1kg korn, 1kg råg samt 2½kg vete,vatten till lagom konsistens och sallt sådär på känn.

Men fettet som skulle smältas och arbetas in, nu i dag eller i morgon före bakningen?

Ptr
Bara för att man känner att man borde, men det inte blir av så kan även möjligheten att man kunde, om det bara blev av även det vara rätt trevligt.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

569 gäster, 3 användare
Bokohammare, Smålandstokarna, GSS

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har nu köpt mina första nummer av Åter och de var över förväntan. Mycket innehållsrika och informativa, och bra blandning. Inspirerande att läsa om andras berättelser och tankar. Även min familj uppskattade tidningen och kommer att läsa fler nummer.:)
/Johanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser