Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Surkålen frös i syrningskrukan! Bara att slänga?  (läst 3050 gånger)

eklo

  • Inlägg: 22
    • Bohuslän
Surkålen frös i syrningskrukan! Bara att slänga?
« skrivet: 04 dec-12 kl 15:56 »
Jäklar.

Var utomlands på jobb ett par veckor och trodde surkålen stod frostfritt, men elementet passade på att gå sönder. Nu har alltså kålen frusit i krukan, förmodligen varit frusen i 3-4 dagar (legat i krukan sammanlagt 2,5 veckor).

Vad göra? Tina och smaka - eller bara kasta rakt av?

Paradisgården

  • Inlägg: 1492
    • Västergötland
SV: Surkålen frös i syrningskrukan! Bara att slänga?
« Svar #1 skrivet: 04 dec-12 kl 18:12 »
Jag hade smakat alla fall och gillar jag det inte hade jag gett det till hönsen - de älskar syrat! ;D
Har man, liten gossunge, 4 katter, höns, kaniner och påfåglar. Bor på liten "gård" på landet i Skaraborg.

Mamsingen

  • Inlägg: 1666
    • Småland
SV: Surkålen frös i syrningskrukan! Bara att slänga?
« Svar #2 skrivet: 04 dec-12 kl 20:02 »
Säkert ätbart, men ej så lång hållbarhet när det tinat. . Gissar jag.
Om du börjar känna dig lite annorlunda, kan det bero på att du börjar vara dig själv:)

Om man står och funderar för länge på nästa steg, kan man bli stående på ett ben... har jag hört.

eklo

  • Inlägg: 22
    • Bohuslän
SV: Surkålen frös i syrningskrukan! Bara att slänga?
« Svar #3 skrivet: 04 dec-12 kl 21:18 »
Tack snälla ni för raska svar, den börjar så smått tina nu - ska ta ett litet test i morgon, och ev. tillsätta ny kultur om det inte smakar alltför mysko.

Paradisgården

  • Inlägg: 1492
    • Västergötland
SV: Surkålen frös i syrningskrukan! Bara att slänga?
« Svar #4 skrivet: 04 dec-12 kl 22:29 »
Smaken blir nog ingen större skillnad, men konsistensen blir väl annorlunda. Du kan alltid göra massa underbart god bigos och frysa in om det inte blir bra att fortsätta förvara den på samma sätt - mums! :P
Har man, liten gossunge, 4 katter, höns, kaniner och påfåglar. Bor på liten "gård" på landet i Skaraborg.

eklo

  • Inlägg: 22
    • Bohuslän
SV: Surkålen frös i syrningskrukan! Bara att slänga?
« Svar #5 skrivet: 05 dec-12 kl 20:45 »
hej igen,

nu har jag ätit tinad surkål till middan, inget fel alls, t.o.m. konsistensen kändes trevlig - vilken tur att ni fick mig att inte tappa modet.

 

ESIJ

  • Inlägg: 0
    • -
SV: Surkålen frös i syrningskrukan! Bara att slänga?
« Svar #6 skrivet: 09 dec-12 kl 21:14 »
Har ingen aning men jag skulle inte slänga med en gång.
Tina lite och smaka. Gott? OK?
Kanske bäst att låta var fryst då om det går.
Och sen tina efter behov.
Eva.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

577 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser