Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Syrning av grönsaker?  (läst 2058 gånger)

Kenai

  • Inlägg: 3
    • Skåne
Syrning av grönsaker?
« skrivet: 27 jul-14 kl 16:45 »
Har hört att det finns mindre lämpliga månader att göra salami eller torka kött i.

Finns det någon tid på året som det inte är lämpligt att syra grönsaker?

/Kenai

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Syrning av grönsaker?
« Svar #1 skrivet: 27 jul-14 kl 19:28 »
Det går bättre ju färskare grönsakerna är, då är sockerhalten högst. Om man förvarar grönsakerna så minskar sockerhalten . Ett syrningskärl är ett slutet system, inte öppet till atmosfären

 

nath-wes

  • Inlägg: 11
  • Cowgirl by choice
    • Skåne
SV: Syrning av grönsaker?
« Svar #2 skrivet: 26 sep-14 kl 20:31 »
Har hört att det är bäst att använda vinterkål om man vill syra vitkål. Den har tydligen längre hållbarhet än sommarvitkål.
Det finns inga drömmar, det finns bara mål.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

411 gäster, 1 användare
Oskari

* Forum

* Om tidningen Åter



- Underbar tidning eftet att jag läst flera nummer hos en väninna är det nu dags för egen prenumeration
/lena S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser