Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Ringblomma  (läst 785 gånger)

Gille

  • Inlägg: 1973
    • -
Ringblomma
« skrivet: 01 sep-12 kl 20:52 »
Hela växten går att äta men nyutslagna kronblad smakar bäst. Slösa med kronblad, som ger saffransfärg och en lätt, men inte saffranslik, kryddsmak åt ris, fisk- och köttsoppa, youghurt, omeletter och kakor. Ringblomma passar också bra i sallader och i bröd. De är mycket dekorativa att strö på maten. Blommorna har använts som falsk saffran och till att färga smör och ost.

Har torkat min första omgång ringblomma. Vad använder ni den till?
Kaninuppfödare och pelargontant.

 

Lijing

  • Inlägg: 317
  • Medeålders 3-barnsmamma med mat- odlintresse.
    • Västerbotten
SV: Ringblomma
« Svar #1 skrivet: 01 sep-12 kl 20:59 »
Jag lägger dem i olja i några v och silar sedan av. Smörjer in min yngsta dotter som har problem med eksem under vintern. I höst ska jag smälta ihop med bivax så att det blir lite mindre kladdigt. :)
Be the kind of woman that when your feet hit the floor each morning, the devil says "Oh crap, she´s up"!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

567 gäster, 1 användare
Karlsdotter

* Forum

* Om tidningen Åter



- Kvartalets höjdpunkt för mig, när det nye Åter kommer!
/Ann-Louise L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser