KANINPAJ
Här är en kaninpaj som FridaH bjöd på i våras. Har gjort pajen själv efter att jag fått receptet, fantastiskt god!!
Pajdeg: 75 g smör, 3 dl mjöl, 2 msk vatten.
Pajen:
- ca 1 st kokad, rensad och hackad kanin
- ca 8 st färska champinjoner (går säkert bra med frysta/på burk också)
- 2-3 paprikor
- röd chilifrukt
- 1 gul lök
- purjolök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 3dl grädde (alt cremé fraiche)
- 2 msk mjöl
Gör pajdegen och låt den vila. Stek svampen och gulöken, släng i resten och stek lite lätt. Häll på grädden. Krydda med ex salt, peppar, paprikapulver, soja och kanske en skvätt sherry eller citronsaft. Koka ihop ett par minuter. Tillsätt lite mjöl om den är för såsig. Häll röran i en form, kavla ut ett lock av pajdegen. Stick några hål, pensla med ägg och grädda i ca 10-15 min i 225 grader.
Vi har några gånger gjort en enkel kaninwok med kaninkött och frysta grönsaker som fräses samman och kryddas med salt och svartpeppar. Uppskattat av barnen! Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra med köttet. Jag har till exempel ätit ärtsoppa med rimmad kanin i, jättegott det med!