Jag funderar över om man skulle kunna planera sitt odlande så att man exempelvis odlar mycket rödbetor varannat år och frilandsgurka de andra åren. (Alternativt kanske man får ett väldigt lyckat gurkår och har absurda mängder gurka att tillvarata, vilket hände mig ett år)
Men om man vill göra ättiksinläggningar så vill man ju i så fall att de ska stå sig i 2 år, om man kör varannat år principen. Gör de det, förutsatt att man är noga med hygien och får till vakuum i burkarna? Hur vet man om de har blivit dåliga? Mögel är ju uppenbart, men annars då? Jag antar att man inte behöver oroa sig för boutilism i alla fall då Ph bör vara för lågt i en sån inläggning. Hur mycket tror ni temperaturen påverkar hållbarheten?
Jag har haft egengjorda gurkinläggningar dels i ättikslag och dels inlagda i vinäger, vilket väl borde ge sämre hållbarhet, som blev stående i över två år. De såg ok ut och luktade inget särskilt vad jag kunde se, men vi blev lite hariga här hemma och hällde ut alltihop. Kanske onödigt...